Cindy Kooijman

“Als humanistisch raadsvrouw ga ik met mensen aan de hand van hun levensverhaal op zoek naar hun drijfveren en wensen. Om zo lichtpuntjes in het leven, veerkracht en geluk te (her)vinden of om op een waardevolle manier het leven af te ronden”.

Ik kan je ondersteunen om een weg te vinden in de omgang met levensvragen rondom ziekte, verlies, familierelaties en afscheid. “Hoe ga ik om met ingrijpende veranderingen?”, “Wat is er allemaal gebeurd en wat betekent dit voor mij?”, “Wat is voor mij van waarde in deze fase van het leven en welke keuzes kan ik maken?”, “Hoe neem ik op een goede manier afscheid van het leven?” Vaak zijn er geen kant en klare antwoorden. Door met elkaar in gesprek te gaan, gaan we samen op zoek naar wat jou helpt, troost en steun geeft. Samen zoeken we naar een manier hoe je verder kunt. Jouw kijk op het leven staat daarbij centraal. Ook kan ik je begeleiden en ondersteunen tijdens de gehele laatste fase van het leven. Als je dat wilt, kan ik je ook helpen om met andere mensen, je partner of andere familieleden, het gesprek aan te gaan over wat jou bezighoudt.

Bijzondere betrokkenheid heb ik met ouderen, mensen met een chronische ziekte waaronder dementie, mensen die zich bevinden in de terminale fase van hun leven en tenslotte mantelzorgers. Ook begeleid ik groepen mantelzorgers met levensvragen.